Vagy bízol magadban, vagy nem

Merj bízni magadban. Ha tisztában vagy a képességeiddel, ha tudod, hogy te magad mire vagy képes, akkor miért nem tudsz magadban bízni? Ha te nem bízol meg saját magadban, hogy várod el másoktól, hogy ugyanezt megtegyék? Persze mindenki mondhatja neked azt, hogy megbízom benned, de amíg ők is tudják, hogy te nem tudsz megbízni saját magadban, addig ők sem fognak tudni benned.

Tudom, hogy nehéz, tudom, hogy könnyen beszélek itt a gép előtt ülve. Viszont csak gondolj bele, hogy te mennyire bízol magadban. Mindenki azt hajkurássza, hogy milyen igaz barátai vannak, akikben mindig, minden körülmények között megbízik, akár az életét is rábízná stb. Ismerős ugye? Persze, hogy ismerős, hiszen te is mondtad már ezt egy csomó embernek, és lemerem fogadni, hogy neked is mondták már jó néhányan. No de, ezek a nagy igaz barátok közül hány olyan van, aki saját magában is bízik? Látod, látod, itt a probléma, hogy kb egy sincs.

Nem lesz egyszerű, azt most mondom. Ez nem olyan, hogy gondolok egyet, és már bízom is magamban. Nem, itt harcolnod kell magaddal, küzdened kell magad ellen. Mert te magad vagy az, aki a legjobban vissza tudod magad tartani mindentől. Először meg kell tanulnod beszélned magaddal. Bután hangzik, de sokat segít. Mondd meg magadnak, hogy mit akarsz elérni, mik az álmaid és milyen célokat tűztél ki magad elé. Senki nem fogja jobban megérteni a gondolataidat, mint te magad.

Az egész akarat és hit kérdése, mint minden más. Ha igazán akarom, ha tényleg hiszek benne, akkor lehetek boldog minden körülmények között, akkor láthatom az életet szépnek, akkor merhetek önmagam lenni, és ha igazán akarom, akkor idővel bízni is tudhatok magamban. Csak rajtad áll, hogy milyen lesz ez az út. Megnehezítheted magadnak, de ha jól használod az agyad, a lelked és a szíved akkor ez egy igazán könnyű út is lehet számodra.

Merd kihasználni azt élet adta összes lehetőséget, ne add fel soha, és küzdj mindig azért, amiben igazán hiszel! De ezek mellett a legfontosabb, a legeslegfontosabb, ami nélkül tutibiztos, hogy nem fog sikerülni semmi, ha nem tartod be az az, hogy bízz magadban! Tele lesz még az életed akadályokkal, nehézségekkel, harcokkal, de az élet a kihívásokkal együtt lesz igazán szép, nem igaz?

1 megjegyzés:

  1. Szívemből szóltál. teljes mértékben egyet értek a nézeteiddel. Csak így tovább az életben.

    VálaszTörlés