Dönts! De csak okosan...

Merj döntéseket hozni, merj gondolkodni. De csak ésszel. Játszd végig az összes lehetőséget, gondold át, hogy neked melyik a legjobb és csak utána dönts. Hamar meghozott döntésnek nagy ára lehet. Persze lehet, hogy az is jól sül el, de ha először magadban eldöntöd, és letisztázod a helyzetet, akkor hidd el sokkal biztosabb a jó döntés.

Tedd rendbe magad odabent. Ne csak kívülről tűnj ápoltnak és szépnek, hanem belülről is. Lehetsz te kifelé akármilyen vagány, helyes srác, vagy akármilyen bombázó csajszi, ha belül már már rothadt lelkűvé váltál. Durván hangzik, de ez van. Ülj le, és csak nézz. Ne gondolj először semmire. Nehéz lesz, mert ilyenkor vagy százmillió dolog fog eszedbe jutni. De próbáld meg kitisztítani az elméd, az agyad, a szíved és a lelked. Próbálj koncentrálni, és ellazulni. Majd ha ez sikerült, szépen sorban tegyél mindent a helyére magadban. Kezdj apró dolgokkal, majd szépen lassan haladj az egyre nagyobb, az egyre súlyosabb problémák felé. Meglátod, sokkal egyszerűbb úgy döntéseket hozni, hogy előtte átgondoltad az egészet.

Jó döntést hozni nem egyszerű. Nem egyszerű, és talán nem is lehet jó döntést hozni. Hiszen soha nem tudhatod, hogy mi lett volna ha… Viszont ebbe soha nem is szabad belegondolni. Valamiért te azt az utat választottad, valami azt mondta benned, hogy az a jó irány. Akkor azt láttad helyesnek. Később már felesleges azon rágódnod, hogy mi lett volna ha. Döntöttél, és cselekedtél. Ha előtte átnyálaztad az összes lehetőséget, és logikusan végig gondoltál mindent, akkor rossz döntést nem hozhattál. Nem biztos, hogy a legjobban döntöttél életedben, viszont az biztos, hogy rosszul nem.

Döntés után variálni már nem tudsz. Nincs az, hogy visszaviszem a blokkot, mert hibás terméket adtak el nekem. Itt az a rendszer él, hogy vásárlás után reklamációt nem fogadunk el. Döntés után sírás nem lehetséges. Fogadd el a döntésed és élj vele együtt, ha tetszik, ha nem. Te hoztad meg, és ha rosszul hoztad meg, akkor szenvedj is meg érte, valamiért biztos megérdemled.

Kapcsold ki a tv-t, kapcsold ki a laptop-ot, kapcsolj ki mindent, és egyetlen egyszer próbálj meg csakis magaddal foglalkozni. Nézd meg magad belülről, a gondolataidat, az érzéseidet, a fájdalmaidat, a boldogságodat. Térképezd fel ezeket, ismerd meg az összeset részletesen töviről hegyire. Hisz, hogy akarsz te akármilyen döntést is hozni, ha még azzal se vagy tisztában, hogy Te magad igazából mit is akarsz?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése