Egyszer minden véget ér


Soha nem lesz olyan ember az életünkben, akit a lehető legjobban ki lehetne ismerni. Magadat se tudod kiismerni teljes mértékben, akkor miből gondolod, hogy mást igen? Mindig lesznek olyan emberek az életedben, akikről azt hiszed, hogy mindent tudsz. Aztán történik valami, és vége a barátságnak, a szerelemnek, mindennek. Kereshetsz magyarázatot, indokokat, kifogásokat, az egyetlen ok, ami miatt ez megtörténhetett, az csak csupán az, hogy akármennyire hitted, hogy ismered az illetőt, rá kellett jönnöd, hogy szinte nem is tudsz róla semmit.

Emberek jönnek és mennek az életünkben. Egyik nap megismerünk egy újat, másik nap elveszítünk egy régit. Ez mindig így van, és így is lesz. Bele kell törődni abba, hogy olyan, hogy örökké tartó kapcsolat nem létezik. Egyszer mindennek vége, ha tetszik, ha nem. Viszont ez a vég, lehet jó is, ha meg tanulod értékelni az előtte lévő időt. Igen, nagyon sok olyan ember van, akire azt mondjuk, hogy bárcsak ne ismertem volna meg őt. Biztos vagyok abban, hogy mindenki életében minimum egy ilyen személy megfordult már. De ez is hozzátartozik az élethez, mert ebből is tanulunk, és ez által is közelebb kerülünk saját magunkhoz. Nincs olyan, hogy rossz ember, olyan van, hogy nem passzoltok össze. Valami okból kifolyólag egy olyan rezgés van köztetek, amit nem tudtok elviselni, ezért inkább eltávolodtok egymástól. A baj csak az, hogy nagyon sok esetben ez nem látszik az elején. Sőt, vannak olyanok, hogy évek telnek el, és csak utána jöttök rá, hogy egyikkőtöknek sem jó ez, hogy ismeritek egymást. Lehet, hogy addig benne bíztál meg a legjobban, neki mondtad el az összes titkodat, de rájössz, hogy valami mégsem stimmel. Mert ott van az a kis negatív rezgés, ami tönkre tesz mindent. Igen ám, de attól, mert épp véget ért egy barátság, egy szerelem, egy ismeretség, attól még nagyon sokat tanulhatunk belőle. Például azt, hogy nem kell egyből úgy gondolni a vége előtti időkre, hogy azok elpocsékolt percek, órák, hetek, évek voltak. Nem, Te akkor nagyon is jól érezted magad, jó volt az, hogy ott volt melletted. Ezt ne akard magadban megmásítani, mivel Te is nagyon jól tudod, hogy az az idő, amikor együtt voltatok, mind a kettőtöknek jó volt. Próbáld meg így nézni a dolgokat, és hidd el nekem, sokkal egyszerűbben tudod majd feldolgozni magadban is azt, hogy vége lett.

Rengeteg olyan ember lép be csak azért az életünkbe, hogy valamit megtanítsanak nekünk. Ez lehet akár jó, de sok esetben rossz dolog is. A lényeg, hogy minél közelebb kerülj saját magad megismerésében. Talán nem is veszed észre, de minden új embernél, akit megismersz, egy icipicivel Te magad is jobban megismered, és kiismered a saját lelked, mivel minden ember más és más érzelmet vált ki belőled. Lehet lesz olyan, aki mellett megtapasztalod, hogy milyen is az, amikor önfeledten tudsz nevetni. Előfordul majd olyan is, aki akkora fájdalmat okoz Neked, hogy legszívesebben belehalnál, de Te erős maradsz és továbblépsz, aztán, amikor egy újabb ilyen ember lépne be kicsiny világodba, máris tudni fogod, hogy mit kell tenned. Mindenből lehet tanulni, a lényeg, hogy ne add fel, és ne mondd azt, hogy Neked ebből eleged van, és Te ezt nem csinálod tovább. Tudom, hogy milyen az, amikor megaláznak, amikor hatalmas fájdalmat okoznak Neked, amikor belelépnek a lelkedbe, vagy akár összetörik a szíved. De ezek is mind-mind csak arra vannak, hogy sokkal de sokkal jobban kiismerd magad, a világot, és az összes olyan embert, aki körülötted van.

Próbálj meg örülni minden új és régi személynek, aki az életedben van, volt és lesz. Mindegy, hogy mi történt akkor, amikor együtt voltatok, a lényeg az, hogy Te tanultál belőle. Hisz annak, ha egy új embert ismerünk meg mindig is oka lesz, ezt ne feledd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése