A relatív csoda

Csodák már pedig vannak, csak észre kell őket venni és nem elsétálni mellettük az utcán. Csodák minden naptörténnek velünk, ott vannak körülöttünk, a boltban, az iskolában, a munkahelyen, bárhol. A legnagyobb gond, hogy senki nem értékeli a csodákat, így hát sokan azt is gondolják, hogy nem is léteznek. Elárulok valamit: az egész életed egy csoda.

Varázslatos dolog az, hogy megszülettél, hisz 9 hónapon keresztül éltél egy nő hasában, mi ez, ha nem csoda? Tanuld meg értékelni az életed, az eseményeket, azokat a dolgokat, amiket az élettől kapsz. Ha mindent természetesnek veszel, akkor számodra tényleg nem létezik a csoda. Viszont amint meg tanulod a legkisebb dolgot is értékelni, az egész világ meg fog változni körülötted és át fogod gondolni a csoda a fogalmát. Hisz a csoda relatív fogalom, mindenkinek más és mást jelent. Van, akinek a csoda egy mosolyban rejlik, vagy épp egy ölelésben, vagy csak egy köszönömben. Viszont vannak olyan emberek, akiknek már akkorák az elvárásaik, hogy azt hiszik csodának, amikor az égből pénz hullik, vagy szellemek járnak a lakásban.

Az hogy miben hiszek, vagy épp mit hiszek csodának, varázslatnak vagy nevezzük, ahogy akarjuk, csak hozzáállás kérdése. Ha elhiszed magadnak, hogy ezek igenis léteznek és létezhetnek a te életedben akkor létezni is fognak. Csak higgy bennük, hidd el, hogy az élet mehet a jó irányba is, nem csak mindig a rosszba! Sétálj az utcán és figyeld meg az embereket, azt fogod látni, hogy mindenki siet valahová, vagy telefonál, vagy csak egyszerűen bámul maga elé. Miért van ez így? Mert elfelejtettük értékelni az életet. Az életet, ami annyi minden csodálatos dolgot tett és tesz le elénk. Ebben a rohanó világban soha senkinek nincs ideje semmire, pedig ha mindenki csak egy percre megállna, és körülnézne, rájönne, hogy az az élet, amit él, az nem élet. Nem élet, mert nem veszi észre az apró dolgokat, az olyan kicsi dolgokat, amiket már csodának lehet nevezni.

Itt jön a másik gond, nem tudjuk élvezni az apró dolgokat. Ezáltal ismét jön ez, hogy velem soha nem történik semmi jó, velem az élet mindig csak kib*sz. Nem, ez nem így van, ezt te csinálod saját magadnak, te teszel saját magadnak rosszat. Ahelyett, hogy csak egy icipicit is odafigyelnél arra, ami a világban történik, és arra, ami veled történik.

Hidd el, hogy a csoda létezik, hogy varázslat már pedig van. Nem, az életben nem olyan a csoda, mint a Disney mesékben, itt nem lesz szőke herceg fehér lovon. Viszont itt lesz igaz barát, család, karrier, lélektárs és hit. Ezek az apró dolgok, amiket igenis lehet csodáknak nevezni, persze csak akkor ha akarod.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése