Játszd jól az életed!

Ha fel kell adnod az álmaidat, az soha sem jó. Ha abba kell hagynod valamit, amit imádsz csinálni, az se jó. Elfogadni a helyzetet, na ahhoz meg erő kell. Erő kell, mert nem tudod, hogy mi van benned, nem tudod, mit tud belőled kihozni a változás. Egy hirtelen döntés, egy határozott döntés, és akár az egész éledet megváltozik. Ilyenkor kell tudni elfogadni a helyzetet, ilyenkor kell tudni úgy fel fogni az egész történetet, mintha az csakis azért lenne, hogy Neked jobb legyen. Igazából ezért is van, csak Te ezt még nem látod, vagy nem akarod elfogadni. Inkább azt mondod, hogy milyen gonosz a világ, biztos mindig csak veled akar kiba*szni. Ez nem így van, a világ mindig is tudja, hogy mikor mit kell tenned, Neked ezt már csak el kell fogadni.

A világot nem szabad úgy nézni, hogy abban mindig, minden rossz. Igen, vannak olyan helyzetek, amikor így gondolja az ember, mert esetleg annyira kilátástalan az élete. De ilyenkor kell tudni azokat a bizonyos „jó oldalakat” nézni. Mert jó oldalak mindig vannak, csak észre kell őket venni. Ha minél többet veszel észre, és minél többről el tudod hinni, hogy az már pedig azért van, hogy te boldogabb legyél, akkor nyert ügyed van. Közhely, de az életet csak úgy lehet élni, ha mindig csak pozitívan gondolunk előre. Akkor is pozitívan, ha éppen egy álmunkat adtuk fel, rajtuk kívülálló okok miatt.

Meg kell tanulni erősnek lenni és erősnek is maradni. Nem csak kifelé, hanem befelé is. Lehetsz te a barátaid szemében egy kőkemény lány, ha otthon meg a százas zsepivel nézed végig a Titanicot és azért szurkolsz, hogy hátha most Leonardo nem fagy meg és nem süllyed el a vízben. Segítek, most is ez lesz a vége. Legbelül kell azt érezni, hogy erős vagyok. Erősnek lenni nem azt jelenti, hogy engem nem érdekel semmi, rólam lepereg minden. Ez egyszerű, ezt bárki végig tudja csinálni. Igazán erős akkor vagy, ha el tudod fogadni ezeket, ha együtt tudsz velük élni. Néha nehéz lesz, néha meg fogsz törni, néha el fogsz kívánni mindenkit a melegebb éghajlatra, viszont lelked mélyén akkor is tudni fogod, hogy te erős vagy.

Az élet nem egy egyszerű játék, nem csak dobok egy hatost, aztán lelépem a társasjátékban. Nem. Itt okosan kell játszani, itt tudni kell, hogy mikor mit kell tennem, és hogy miért kell tennem. Persze itt is előfordulhat, hogy egyszer ki kell maradnod egy körből, de ezt fogd fel úgy, hogy pihenhetsz. Kipihened magad, majd utána újult erővel elindulsz újra a cél felé. Mert a cél mindig ott van, mindig ott lesz, és csak arra fog várni, hogy egyszer eljuss oda. És igenis eljuthatsz oda, ha okosan játszol. Tehát játszd jól az életed, és meglátod úgy fogsz berobogni a célba, hogy te magad sem fogod elhinni, hogy egyedül jutottál el idáig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése