Magadban tartod, vagy kimutatod?


Ki mered mutatni az érzéseidet, vagy inkább elvonulsz a sarokba és sírsz egymagadban? Ismerős ugye? Biztos volt már veled is olyan, hogy legszívesebben sírtál volna, de ezt a helyzet nem engedte meg, így inkább mosolyogtál, mint valami idióta, akinek nincsen semmi gondja. Ne félj kimutatni az érzéseidet, ne érdekeljen az, hogy abban a pillanatban mit gondolnak az embernek. Ha Te legszívesebben sírnál, akkor sírj, ha legszívesebben nevetnél, nevess. Ne foglalkozz azzal, hogy más hogyan reagálja le, ezek a Te érzéseid, és senki kedvéért nem szabad elfojtanod magadban! Egyet tanulj meg, nem attól leszel erős, ha nem mutatod ki az érzéseidet, hanem attól, ha igenis van bátorságod ahhoz, hogy kifejezd azt, amit érzel!

Minél tovább tartasz magadban mindent, és minél tovább gyűjtögeted magadban az érzéseket, annál zárkózottabb és magadba forduló ember leszel. Sok mindent megoldhatsz Te magad is, és sok mindent meg tudsz „beszélni” magaddal. Viszont igenis vannak olyan helyzetek, amikor kell egy barát, testvér, anya, apa, valaki, akinek minden gond nélkül elmondhatsz mindent, és akiben minden körülmények között megbízol. Ne legyen benned az, hogy ez őt biztos nem érdekli, és már a falra mászik attól, ha valami bajomat elmondom neki. Nem, ha igazán szeret, és igazi barátod, soha nem fog ilyet gondolni, vagy mondani. DE, ettől függetlenül, Neked is tudnod kell, hogy hol a határ. Nem várhatod el senkitől, hogy megoldja az összes problémát, és a legfontosabb, hogy nem haragudhatsz csak azért meg rá, mert épp csak meghallgatott, de nem mondott rá semmit. Vedd észre, hogy kik azok, akiknek tényleg elmondhatsz bármit, és kik azok, akik csak érdekből vannak veled.

Merj mosolyogni a buszon, nevetni az utcán, vagy sírni a munkahelyeden. Merd megmutatni azt, hogy igen, Te nem félsz, és Te ki mered mutatni azt, hogy mi van benned. Tudom, hogy most azt gondolod, hogyha el kezdesz mosolyogni a buszon, akkor mindenki hülyének fog nézni. Egy: kit érdekel?, kettő: ez Te vagy, ez a Te érzésed, és ezt nem veheti el tőled senki, akármit gondol, mond, mutat. Igenis legyél merész, és ha azt látod a buszról, hogy egy irtó aranyos idős pár éppen megölelik egymást, és a szemükben látszik az 50 éve tartó szerelem, akkor mosolyogj egyet. Mosolyogj, mert látod, hogy milyen boldogok, mosolyogj, mert ettől neked is csak jobb lesz, és mosolyogj, mert lehet, hogy más épp a te mosolyodtól fog boldog lenni. A sírással sincs másképp. Nem azt mondom, hogy állj meg az utca közepén és kezdj el bömbölni. Viszont azt mondom, hogyha kapsz egy olyan hívást, vagy épp valaki olyat mondott Neked, amitől sírhatnékod van, akkor állj a sarkadra és sírj! Ne nyomd el magadban, és ne gyűjtögesd magadban ezeket a pillanatokat. Hidd el sokkal rosszabb az, amikor hazamész, elmész aludni, és tocsogósra sírod a párnád. Ezzel tönkreteszed saját magad, és a saját lelked is. Nem hiszem, hogy Te bármivel is rosszat akarnál magadnak, akkor meg mi értelme van ezt csinálni?


Érzések mindenkiben vannak, nem létezik olyan, hogy valakinek nincsenek érzései. Mindig is érzünk valamit, akkor is, ha épp csak tv-t nézünk, vagy eszünk, vagy beszélgetünk, mindig. Akkor meg miért nem merjük ezt megmutatni a világnak? Miért fojtunk el minden érzelmet magunkban? Butaság ezt csinálni, még pedig azért, mert ezzel nem a világnak ártasz, hanem magadnak. Megölöd a lelked, a szíved, a tested, az elméd. Úgyhogy én azt mondom, hogy legyél bátor, és merj nevetni, sírni, kiabálni, mosolyogni, örülni, szomorúnak lenni, ordibálni, és minden olyan érzést merj kimutatni, ami benned van!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése