Mert más boldogsága, a Te boldogságod is lehet


Csak higgy abban, hogy más boldogsága akár a Te boldogságod is lehet. Ne legyél irigy, tanulj meg örülni más boldogságának is. Hidd el, hogy sokkal jobban fogod magad érezni, és egy idő után tényleg boldoggá tud az is tenni, hogy ha csak azt látod, hogy valaki mosolyog, vagy ha csak elmesél valaki neked egy olyan napot, amikor a legboldogabb volt.

Ne irigyeld másoktól a boldogságot és az örömöt. Igenis tudd te is megélni azt, amikor valakinek van egy boldog pillanata. Főleg akkor, ha az a valaki még közel is áll hozzád. Ő is észre fogja majd venni egyszer, hidd el, hogy csak azzal eltudja érni a Te boldogságod, hogy ő boldog. És nem, ilyen nem csak a legnagyobb szerelmekben van és nem csak a tündérmesékben és a nyáltól tocsogó romantikus filmekben. Nem, ilyen igenis létezik barátok között, családtagok között, bárki között.

Képzeld csak el, hogy milyen lehet az, amikor történik veled valami nagyon jó dolog, amitől már amúgy is boldog vagy, és utána még a barátod, barátnőd, testvéred, akárki elújságolja neked, hogy neki is mennyire jó napja volt. Hát nem lesz sokkal jobb a kedved tőle? Ha ilyenkor tudod értékelni mások örömét, akkor miért ne tudnád akkor, amikor Te nem vagy épp a legjobb formádban? Csak tanuld meg elfogadni más boldog pillanatait, és tanuld meg azt, hogy a boldogságot a legocsmányabb dolog irigyelni.

Csak egy mosoly, csak egy ölelés, pár jó szó és máris boldog vagy, nem de? Dehogynem, hisz érzed, hogy fontos vagy, hogy számítanak rád, hogy szeretnek, hogy boldog vagy és hogy más is boldog. Máris sokkal szebb az élet, Te is máris sokkal jobban érzed magad kívülről, belülről, mindenhonnan. Nem sokkal jobb úgy boldognak lenni, hogy tudod, rajtad kívül még rengeteg ember az? Gondolj csak erre, gondolj arra, hogy mennyi boldog ember él a világban, és Te is egy vagy közülük.

Úgy ahogy te is boldog tudsz lenni más boldogságától, ugyanez működik visszafelé is. Teljesen biztos vagyok abban, hogy minden ember körül van minimum 2 olyan személy, aki igenis azért tud boldog lenni, mert látja, hogy az a valaki, aki fontos neki, boldog. Ez egy örökös körforgás. Ha megtanulná mindenki értékelni más boldogságát, sokkal egyszerűbb lenne az élet. Arról nem beszélve, hogy sokkal több mosolygós embert lehetne látni az utcákon, mint most. De ehelyett mindenki csak magával van elfoglalva, és esélyt se ad a másiknak, hogy elmondja milyen boldog is ő. Csak egy pár percet kéne másokra szakítanunk, nem hiszem, hogy ez akkor nagy kérés, vagy annyira nagyon megerőltető lenne. Főleg ha azt nézem, hogy azzal, hogy meghallgatsz valakit, mennyi mindent nyerhetsz. Nyerhetsz boldogságot, örömöt, megértést, bizalmat és még sorolhatnám, hogy egyetlen beszélgetésből mennyi mindennel ajándékozod meg magad és a lelked.

Csak egyszer próbáld meg magadba szívni más boldogságát, a világ boldogságát. Ha nem megy, akkor hagyd. Viszont ha azt érzed, hogy máris megnőtt a lelked egy számmal, hogy a boldogság mércéd egy fokkal már jobb lett, folytasd tovább! Tápláld tovább a lelked az emberek boldogságával, mosolyával, felhőtlen nevetéseivel, és érezd magad boldognak!

1 megjegyzés:

  1. Igeeeeeeeeen. Más boldogsága az én boldogságom is. Milyen igaz! Boldog vagyok, ha boldognak látom anyukámat, mamámat, tesómat, és még annyi mindenki mást sorolhatnék!!!

    VálaszTörlés