Mondd a szemébe!


Mert el nem tudod képzelni, milyen az, amikor ki kell mondanod a másiknak, hogy mit érzel. Amikor el kell neki mondani, hogy mi az, ami benned van, ami benned motoszkál. Gondolhatod, hogy hu, ez tényleg nehéz lehet, de amikor ott vagy, hogy Neked kell ezt megtenned, na akkor jössz majd rá igazából, hogy mennyire nehéz is.

Bátorság. Semmi több. Egyszerűen csak bátorság kell, ahhoz, hogy meg tedd azt a lépést, amire szükséged van. Ha nem vagy bátor, ha meghátrálsz, ha visszalépsz, semmit nem fogsz elérni. Nem csak a párkapcsolatokban, de az életben sem. Szedd össze minden erőd, koncentrálj, és beszélj. Beszélj, mondj, írj ki magadból mindent, amit érzel. Ha jó, ha rossz, csak mondd, csak írd, csak közöld vele végre, hogy mi az, amit Te tényleg érzel iránta. Ha nem teszed meg, bánhatod utána az egészet. Telesírhatod a párnádat este, elmondhatod magad mindennek, de akkor is benned lesz az, hogy Te vagy a hibás. Mert ott volt a lehetőség a kezedben, de Te elszalasztottad. Igen, lehet, hogy miután kimondasz magadból mindent, nem a legjobb reakciót kapod. De megpróbáltad, de bátor voltál, de elmondtad, és ez a lényeg. Mert akkor nem az lesz legelőször a legfontosabb, hogy Ő mit válaszolt, vagy hogyan reagált, hanem az lesz a legfontosabb, hogy Te megmerted ezt lépni, és ezt az érzést senki nem veheti el tőled!

Nehéz, tudom, hogy nehéz. Sok minden nehéz az életben, de ez különösképpen az. Amíg nem vagy benne, tényleg nem tudod átérezni, tényleg nem tudsz róla semmit mondani. Mert nem érzed azt a gyomorgörcsöt, ami ilyenkor benned van. Mert nem érzed azt, hogy a szíved a torkodban van, és beszélni nem tudsz már. Mert nem érzed azt a félelmet, ami minden más érzelmedet elnyomja. Igen, mert ilyen az, amikor tudod, hogy el kell mondanod a másiknak, hogy mit érzel, de valami mégis visszatart. Ilyen az, amikor egyáltalán nem tudod, hogy mit kellene tenned. Végig gondolsz minden, eljátszol minden „mi lenne ha?” kérdéssel, végig pörgeted magadban, hogy mi lesz akkor ha… De nem jutsz semmire, csak ülsz és nézel ki a fejedből. Teljes káosz a fejben, a szívben, a lélekben. Hatalmas gubancok, amiket addig nem fogsz tudni kibogozni, amíg meg teszed azt, amit meg kell tenned: elmondani neki mindent, ami benned azt a gubancot képzi.

Merj szembenézni a dolgokkal, bármiről legyen szó. Merj erős lenni, merd megmutatni, hogy ki is vagy te valójában. Mutasd meg, hogy igen, benned is megvan az a „dög”, aki nem fél semmitől, aki meg mer tenni mindent, aki szembe mer nézni a dolgokkal. Tudom, és Te is tudod, hogy valahol mélyen benned létezik a Te „dögöd” is, csak még nem sikerült a felszínre hoznod. Akkor hát mire vársz? Ő se fog rád örökké várni, úgy ahogy senki más se. Akkor hát szedd már össze magad, kapard fel magad a padlóról, ha épp ott vagy, tedd helyre az életed, rakd össze az apróra széttört szívedet, és keresd meg magadban azt a DÖGöt! Meglátod, amint sikerült olyan mélyre lemenned, ahol találkozhatsz vele, egyből meg fog fordulni körülötted a világ. Viszont ez még nem elég. Nem elég, hogy csak találkozol vele, feljebb is kell hoznod! Pontosan azért, hogy amikor legközelebb szükséged van rá, ne kelljen már napokat várnod arra, míg létrával lemászol érte. Hanem igenis legyen már olyan helyen, ahonnan már csak egy ajtó választ el tőle. Na és akkor fog majd tényleg megfordulni körülötted az egész világ.

Egy a lényeg: bátorság! Hisz lehet, hogy százszor a padlóra kerülsz, kicsúszik a kezed közül minden, összetörik a szíved, de százegyedére sikerülhet! És ne feledd: menj addig lefelé, amíg megtalálod azt a dögöt! Majd pedig hozd fel olyan magasra, amennyire csak elképzelhető!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése