Létezik barátság fiú és lány között?

Sok helyen olvashatunk arról, hogy létezik-e fiú és lány között barátság. Vannak, akik szerint ez teljesen kizárt, mert az egyik fél mindig is többet fog érezni a másik iránt. Viszont vannak olyanok, akik ezeket megcáfolva állítják és jelentik ki, hogy barátság márpedig igenis létezik fiú és lány között. Én viszont azt mondom, hogy ezt döntse el mindenki saját maga. Döntsd el te magad, hogy számodra létezik e barátság közted és egy, a másik nemből való személy között. Hisz egy idegen mégis hogy tudná megmondani, hogy az, ami köztetek van, csak barátság, vagy épp már lehet több is? Bőven elég, ha már ti tisztában vagytok azzal, hogy minek is nevezitek azt, ami köztetek van.


Szerintem nem kizárt egyáltalán az, hogy egy fiú és egy lány között igenis egy szoros barátság alakuljon ki. Vannak olyan dolgok az életedben, amit nem tudsz megbeszélni a saját nemedből való barátoddal. Vannak olyan dolgok, amiket igenis egyszerűbb és könnyebb kimondani a másik nemnek. Ne félj ezektől a barátságoktól, ne az legyen benned, hogy sokak szerint nem létezik ilyen. Ha te hiszel benne, és a barátod is hisz benne, akkor igenis létezhet ez köztetek függetlenül attól, hogy mások mit mondanak, vagy épp gondolnak. A másik nemhez tartozó ember is ember, így ugyanolyan jogunk van velük is barátkozni, mint bárki mással, nem igaz?

Butaság az az általánosítás, hogy egy fiú-lány barátságban valaki úgyis többet fog érezni. Nem mondom azt, hogy soha egyik fél sem gondolkozik el azon, hogy mi lenne, ha ez a barátság kicsit több lenne. Nem mondom azt, hogy egyik fél sem fantáziál arról, hogy milyen lehetne a másikkal. Nem mondom ezeket, mert biztos vagyok abban, hogy az összes barátságban, mind a kettő fél gondolt már ilyenekre. Hisz miért ne gondolna? Mindannyian emberekből vagyunk, mindannyiunkban benne van a fajfenntartó ösztön, így természetes az, hogy ha néha napján elgondolkozunk ezeken a dolgokon. Viszont ez még koránt sem jelenti azt, hogy akkor már szerelmesek is lennénk. A szerelem nem erről szól, a szerelemnél érzelmek vannak, nem pedig kósza gondolatok és netalántán piszkos fantáziák. Így máris megcáfoltuk azt, hogy az egyik fél mindig többet fog érezni. Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy egy barátságban sincs olyan, hogy az egyik fél többet érez. Biztos létezik ilyen, viszont akkor már nem beszélhetünk barátságról. Hisz teljesen másképp viszonyulsz egy olyan emberhez, akit a barátodnak tartasz, és teljesen másképp viszonyulsz egy olyanhoz, akihez már valami gyenge érzelmi szálak is fűzek. És ha már ott vannak azok a gyenge érzelmi szálak, akkor a barátság már nem teljesen barátság.

Igenis legyetek büszkék, hogyha sikerült létrehozni magatok között egy igaz és szoros barátságot. Ne érdekeljen, hogy esetleg a többi azt gondolja, hogy ez nem barátság, hogy nem fog sokáig tartani, vagy hogy valamelyikőtök úgyis többet fog érezni. Ne foglalkozzatok ezekkel, senki nem tudhatja, hogy mi van bennetek, és hogy mi van köztetek. Ezt csak ti tudjátok, és csak ti érzitek. Merjétek felvállalni, hogy ti igenis barátok vagytok, hogy ti ugyanúgy el tudtok egymásnak sok mindent mondani annak ellenére, hogy nem két fiú, nem két lány, hanem egy fiú és egy lány között lévő barátságról beszélünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése